Påsken närmar sig med stormsteg, och alla vet väl vad det innebär. Påskgodis! Godisbutikernas köer kommer snart börja slingra sig långa i jakt efter detta guld. För den som vill handla sitt godis bekvämt hemma från soffan istället finns gott och billigt Påskgodis hos partykungen. Deras sortiment är stort och du handlar bekvämt online.

Visste ni att på påsken äter svenskarna hissnande 13400 ton godis? Det är nästan lika mycket som vi äter under hela resterande året. Inte så konstigt att man känner sig lite trött på socker i slutet av april. Samtidigt vill vi inte ha det på något annat sätt, godis är ju så gott och det hör verkligen påsken till!

Bra godisaffärer i Göteborg

Några som kan skatta sig extra lyckliga under påsken är göteborgarna. Här finns nämligen några av Sveriges absolut bästa godisbutiker. Oavsett om det är inför påsken eller en vanlig vardag som sockersuget sätter in, kan du känna dig trygg med att Göteborgsbutikerna kommer att ge dig allt du önskar och lite till.

Sega Gubben

På Brunnsgatan i Annedal hittar vi sedan tolv år tillbaka godisbutik Sega Gubben. Den drivs av ett litet familjeföretag som verkligen brinner för att förse göteborgarna med det bästa av det bästa. Här hittar vi allt som går att önska i godisväg, det finns till och med ett helt eget rum fullt av extra fin premiumchoklad. Utöver det finns det en riktigt fin lakritsavdelning och förstås lösgodis i mängder.

4-Gott

Ingen besöker Göteborg utan att göra minst ett stopp på 4-Gott. Butikskedjan har funnits i över 20 år, och under det senaste decenniet har de utökat med allt fler butiker i rasande fart. Kedjan är känd för sitt välsorterade lösgodis med hundratals olika sorter. I nuläget hittar vi 4-gott på Östra Hamngatan, Linnégatan, Kungsportsavenyn, Bellevue, Fjällgatan i Majorna samt Hjalmar Brantningsgatan på Hisingen. Fler butiker finns dessutom i angränsande kommuner så som Torslanda, Borås och Mölndal.

Glade Johan godis

En bit in på nya Gustaf Dalénsgatan ligger Glade Johans Godis. Kiosken har funnits sedan 2012 och har blivit ett populärt inslag i det nya bostadsområdet Kvillebäcken. Den må se liten ut men har ändå lyckats klämma in hundratals olika godissorter. Trots konkurrens från nyöppnade Kandy’z bara ett stenkast bort så står den sig stark i sin lilla lokal.

Kandy’s Hisingen

Som sagt, ett stenkast från Glade Johan och på Gustaf Dalénsgatan 13 ligger nyöppnade godisbutiken Kandy’z. Butikskedjan startade nere i Skåne men har nu letat sig upp till västkusten och Hisingen. Här finns både lösgodis och stycksaker för alla smaker. Godiset är färskt och sortimentet något utöver det vanliga. Kandy’z satsar mycket på nostalgi och här kan man hitta barndomsfavoriter som man inte längre visste tillverkades.