I Göteborg finns det flera lyxhotell att välja mellan och dessa passar väldigt bra om du och din partner vill ha en lugn och skön weekend utan att störas av skrikande barn. Det kan låta lite hårt att säga så, men har du små barn hemma, är det nog lugn och ro du vill ha med din partner. Det är det som är positivt med lyxhotell kontra familjehotell, du kan välja det du önskar. Här ges förslag på några av Göteborgs lyxhotell:

Scandic Opalen

Detta hotell ligger ungefär en kvarts promenad från Universeum och Liseberg. Det har fyra stjärnor, 365 rum med platt-tv och gratis wi-fi på fjorton våningar. Alla rum har egna badrum med badkar eller dusch. En härlig frukostbuffé ingår i priset och restaurangen erbjuder underbart god mat. Receptionen har öppet dygnet runt, och det finns event- och konferenslokaler och mötesrum om du tänkt ha arbetskonferens här. Det finns även parkering men då tillkommer en avgift för den. Du kan checka in redan från 06.25 och det är väldigt positivt om du kommer resande med tåg eller buss. Utcheckning sker senast 12.00, men fråga gärna om du kan få checka ut senare, det brukar inte vara några problem.

Upper House

Detta femstjärniga hotell är det nyaste i Göteborg och ligger ihop med Towern hotell. Det ligger intill Lisebergs nöjespark och nära Scandinavium. Hotellet har 53 rum med luftkonditionering och rummen har iPod-dockningsstation, minibar och gratis wi-fi. Alla rum har en LCD-tv med digitalkanaler, och badrummen har antingen dusch eller djupa badkar. Hotellet erbjuder fyra olika restauranger, men föredrar du room service får du givetvis det. Fem barer finns det och en enormt stor frukostbuffé ingår i priset. Varför inte inta middagen på hotellets restaurang på våning 25, där du ser vyer över Göteborg från deras panoramafönster som går från golv till tak? Här ingår även spa i priset.