Snygga och sköna golv kan verkligen göra skillnad i din bostad. Fina golv lyfter ett helt rum, förutom att nyslipade trägolv är underbara för nakna fötter.

Dina golv

När vi ska ta hand om och inreda våra hem så tänker vi mycket på möbler och väggarna. Och visst påverkar både möbler och tapeter hur en bostad upplevs. Men glöm inte dina golv. Rätt golv till rätt rum lyfter hela inredningen, förutom att snygga golv naturligtvis höjer bostadens värde. I Sverige är det mycket populärt med trägolv. Trägolv är sköna för fötterna och ser alltid snygga ut. Behöver du nytt golv? Eller ser golven riktigt tråkiga ut? Då kan de behöva slipas. Anlita https://k3golv.se för golvläggning eller golvslipning i Stockholm och Uppsala. De jobbar med allt från massiva trädgolv i kulturmärkta fastigheter till moderna betonggolv med golvvärme. Är du osäker hur du vill att det ska se ut? Då kan K3Golv också hjälpa dig med olika idéer. Detsamma gäller om du ska lägga nytt golv eller om det räcker med att göra en ny golvslipning.

Härliga massiva trägolv

Det är väldigt snyggt med ett golv som består av massiva träplankor. Förutom att det ger en väldigt gedigen känsla, så håller sådana trägolv i över 100 år. De är mycket sköna att gå på och kan slipas hur många gånger som helst. Bor du i en central lägenhet kan verkligen massiva trägolv lyfta din bostad. En skön fusion mellan ultramodernt och naturmaterial. Massiva trägolv passar också väldigt bra i villan. Skönt för bara barnafötter när de springer och leker, samtidigt som de ger hemmet en naturlig look. Golv med rejäla plankor av trä lyfter alla bostäder. Vill du garanterat kunna gå barfota året om, så lägger du naturligtvis in golvvärme. Underbart under kalla vinterdagar, tycker både du, hunden och katten.

Parkettgolv

Ett nyslipat parkettgolv är lite grann av en attention digger: det syns på en gång! Så snyggt, och så skönt för fötterna. I Sverige är det väldigt populärt med fiskbensparkett, vilket både passar i lägenheter och villakvarteret. Särskilt i vardagsrummet eller inne på kontoret. Har du ett parkettgolv som ser lite tråkigt ut? Eller så tänker du aldrig på golvet just för att det ser lite grått och slitet ut. Då kan du helt enkelt slipa golvet och nästan få ett nytt rum. Nyslipade parkettgolv skiner på ett riktigt härligt sätt och ger nästan lite herrgårdskänsla. Naturligtvis utifrån hur du har inrett ditt hem. Är du mer av en minimalist, så kommer golvet bli ett trevligt lyft i din bostad.

Höj värdet på bostaden

Att ta hand om dina golv och/eller lägga in nya golv kommer höja värdet på din bostad. Det är sådant som spekulanter ser när de kommer in i lägenheten eller huset. Det är många som börjar fixa iordning sin bostad inför en försäljning. Men det är ju ganska dumt. Varför inte göra det redan nu, när du bor i bostaden. Då kan du verkligen njuta av både golvvärmen, det sköna nyslipade trädgolvet eller ett nyrenoverat badrum med fräsch klinker.