Om du ska besöka Stockholm i sommar så finns det ett flertal platser du inte bör missa i huvudstaden! Du har säkert koll på de vanligaste ställena såsom Skansen eller Gröna Lund men varför inte ta en stadsvandring och också bege dig lite utanför stan?

Skansen och Gröna Lund – ett säkert kort

Skansen och Gröna Lund är ett säkert kort och speciellt om du har nyfikna och lekglada barn. Om du letar efter någonstans att svalka dig men är osäker på var så finns ett flertal bad och badstränder i och runt Stockholm. En populär plats att ha picknick och bada på sommaren är Långholmen som är en oas mitt i staden. Här finns både klippor att hoppa ifrån och badplats för att ta en simtur. Även badplats för hund finns på plats. För att hitta en plats att sitta på bör du vara ute i god tid då många semesterfirare tar med sig filten och boken för att njuta av solen på just den här platsen. Om du vill bege dig ut från stan så finns Möllebadet cirka 30 min ifrån med kollektivtrafiken, vilket är en större badplats där risken för trängsel är mindre och med ett härligt skogsområde runtomkring.

Gammalt eller nytt

Om du vill se arkitektur rekommenderas besök på Södermalm eller i Vasastan som har många gamla och ståtliga byggnader som renoverats till sin forna glans. Om du också vill ge din byggnad det allra bästa, vare sig det gäller tak eller snöskottning på tak så besök https://dmtak.se/ som har mångårig erfarenhet av arbetet. Med yrkesstolthet tar de sig an just ditt hus! Om du vill se exempel på modern arkitektur utanför stan så tar du dig till Kista på ungefär en kvart från stadskärnan. Där finns Kista Science Tower som är en imponerande byggnad med sina 156 meter. Det är Nordens största kontorsfastighet och rymmer alltifrån kontor till träningslokaler. När du ändå är på plats i Kista så varför inte kolla in Kista torn? Kista torn är 120 meter och står som nummer två på listan över Sveriges högsta bostadshus.