Badrummet är ett av de viktigaste rummen i våra hem. Om du bor i en stad är det riktigt smart att satsa på att göra badrummet riktigt attraktivt – för dig själv när du kommer hem efter en lång arbetsdag, men också attraktivt inför en försäljning. Att äga en bostad i en större stad kostar mycket i inköp och då vill du naturligtvis gå med vinst vid försäljningen.

Snyggt badrum

Ett snyggt och fräscht badrum är viktigt både för att du själv ska trivas, och för att du ska gå med rejäl vinst när du säljer din bostad. När man bor i en stad, särskilt en större stad som Stockholm, Malmö eller Göteborg och åker buss, spårvagn och tunnelbana, så är det härligt att få komma hem till ett rent och snyggt badrum och få duscha. Bli av med all smuts. Detsamma gäller på morgonen: måndagsmorgon och du ska iväg till jobbet. Då är det verkligen skönt att börja dagen i ett badrum som du verkligen trivs med. Du behöver inte göra en helrenovering för att skapa något extra av ditt badrum, utan det räcker med att byta ut en del av inredningen. Med ett nytt badrumsskåp, tvättställ med riktigt snygga blandare och en ny dusch kommer du långt. Eller så satsar du rentav på badkar. Du hittar allt från snyggaste kranarna till duschväggar hos Rörfokus som har allt du behöver för att med enkla medel och till bra pris skapa ett riktigt fint badrum.

Ge badrummet personlighet

Det finns vissa orsaker till att många badrum är vitkaklade: det ser snyggt ut, är lätt att inreda och hålla rent. Men det kan kännas ganska opersonligt. Det finns så många badrum som nästan ser identiska ut. Du kan med enkla medel skapa ett personligt badrum. Först och främst kan snygga kranar, tvättställsblandare, göra stor skillnad. Istället för att ta de vanliga kranarna som man ser överallt, så kan du satsa på lite högre och vackert välvda kranar i roséguld eller svart. En enkel detalj som lyfter ett helt rum. Ett annat tips är att sätta upp en snygg bild i badrummet. Gärna ett naturmotiv som en vacker fjällrygg, ett foto från den djupa svenska skogen eller en undervattensbild från Stora barriärrevet. En foto som skapar drömmar. Det är också trevligt med levande växter i ett badrum. Förutom att de är snygga så ger de också bättre lukt.

Skön sittplats

Om du har ett lite större badrum kan du skapa en spahörna för extra vardagslyx. Ställ in en fåtölj och ett bord där du kan sitta med fötterna i vattenbad eller när du klipper tånaglarna. Om du har barn och badkar är det också väldigt bra att ha en skön fåtölj inne i badrummet. Då kan barnen plaska och leka länge, medan du själv sitter och vaktar dem i den sköna fåtöljen med en kopp kaffe och en bok. Med ett attraktivt badrum kommer du trivas än mer och även kunna tjäna mer pengar den dag du ska sälja din bostad. Badrummet är ett av de rum vi verkligen tittar på när vi letar efter ett nytt hem.