Det är bostadsbrist lite överallt i landet just nu och speciellt stor brist är det på billiga bostäder som unga och gamla med låg inkomst behöver. Där kan du som företagare och entreprenör hjälpa till.

Tillgodose behovet av rätt bostäder

Det byggs väldigt mycket just nu, ändå är det många som trots det vill hävda att det är bostadsbrist. Men egentligen är det inte brist på bostäder. Det finns gott om bostäder, men det finns väldigt få bostäder som en stor grupp människor har råd att bo i. Även kommunala fastighetsägare, alltså den så kallade allmännyttan, bygger också dyrt och river eller säljer sina billigare hyresrätter till privata byggherrar. Därför finns det ett enormt behov av bostäder för alla som tjänar under 30.000 kronor i månaden och den gruppen är stor.

Som entreprenör och företagare har man förmågan att se vart det finns ett behov och hur man kan göra för att tillgodose det behovet. Att någon ska våga satsa på bra och billiga bostäder är just nu väldigt efterfrågat både av allmänheten och kommunerna, men många fastighetsägare och entreprenörer är alldeles för fokuserade på vinsten och bygger därför för dyrt. De flesta behöver inte ha exklusiv inredning eller andra lyxiga detaljer i bostaden för att vilja bo där, de vill bara ha ett tak över huvudet.

Fastighetsägare vill så klart ha bra hyresgäster som sköter sig och som tar hand om bostäderna. Men billigare hyresrätter behöver inte betyda dåliga hyresgäster. Med en ekonomisk förvaltning slipper du som fastighetsägare tänka på att driva in hyror eller sköta juridiska frågor. Det gör det enklare för dig att istället se till så att ditt fastighetsbolag kan vara så bra som möjligt utan att behöva bry dig om vilka hyresgäster som bor där. Om problem uppstår med hyresgästerna tar förvaltningen hand om det åt dig, vilket kan göra det enklare för dig att våga satsa på billigare bostäder.